جمعه، ۱۰ اسفند ۱۴۰۳
سیزده ویتامین و حدود 15 ماده معدنی برای سلامت بدن ضروری هستند و نقش مهمی در تولید آنزیمها، هورمونها، تقویت سیستم ایمنی و عملکرد مناسب اعصاب و اندامها دارند. همچنین، این مواد برای رشد، نگهداری و تنظیم فرآیندهای حیاتی بدن ضروریاند. مولتیویتامینها میتوانند بسیاری از این مواد مغذی را تأمین کنند، اما میزان و نوع آنها در مکملهای مختلف متفاوت است و ممکن است حاوی ترکیبات اضافی مانند گیاهان دارویی یا اسیدهای آمینه باشند.
از آنجا که مکملهای غذایی به اندازه داروهای تجویزی تحت نظارت سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیستند، گاهی میزان واقعی مواد مغذی آنها با اطلاعات درجشده روی برچسب مطابقت ندارد. همچنین، برخی ترکیبات ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل داشته باشند، بنابراین مشورت با پزشک پیش از مصرف ضروری است. در نهایت، انتخاب مکمل از تولیدکنندهای معتبر، بهویژه زمانی که مواد مغذی آن بهصورت مصنوعی تولید شده باشند، اهمیت ویژهای دارد.
مصرف مولتیویتامینها و مواد معدنی ترکیبی (MVM) میتواند دریافت مواد مغذی را افزایش دهد و به افرادی که نیازهای تغذیهای خود را تنها از طریق غذا تأمین نمیکنند، کمک کند تا مقادیر توصیهشده ویتامینها و مواد معدنی را دریافت کنند. بر اساس نظر هیئت غذا و تغذیه (FNB)، مقادیر توصیهشده روزانه (RDA) و مقادیر کافی برای مواد مغذی، سطوحی از مصرف روزانه هستند که باید به طور متوسط از رژیم غذایی تأمین شوند. با این حال، این هیئت مشخص نمیکند که مکملها تا چه حد میتوانند کمبودهای غذایی را جبران کنند. با این وجود، برخی افراد مصرف MVM را بهعنوان نوعی “بیمه تغذیهای” در نظر میگیرند،
مولتیویتامینها میتوانند احتمال مصرف بیشازحد برخی مواد مغذی را نیز افزایش دهند. این خطر در میان افرادی که علاوه بر MVM، مکملهای ویتامین یا مواد معدنی خاصی را به طور جداگانه مصرف میکنند، بیشتر است. تحقیقات مختلف نشان میدهند که برخی افراد برای جبران کمبودهای تغذیهای خود از MVM استفاده میکنند، اما ممکن است در نتیجه، مقادیر بیشازحدی از مواد مغذی مصرف کنند.
به عنوان مثال، یک مطالعه در جمعیتی متشکل از 90,771 مرد و زن بالای 45 سال از لسآنجلس و هاوایی نشان داد که 74 تا 76 درصد مردان و 72 تا 75 درصد زنان بدون مصرف مکملها نیازهای تغذیهای خود را تنها از طریق غذا تأمین میکردند. اما با مصرف MVM، این نسبت به 84 درصد در مردان و 83 درصد در زنان افزایش یافت. بیشترین بهبود در مصرف ویتامینهای A و E و روی (زینک) مشاهده شد. با این حال، مصرفکنندگان MVM در معرض دریافت بیشازحد برخی مواد مانند ویتامین A، آهن و روی بودند؛ به طوری که 10 تا 15 درصد از آنها و 48 تا 61 درصد از آنها نیاسین را بیش از حد نیاز مصرف میکردند.
بیشتر تحقیقات در زمینه پتانسیل مولتیویتامینها (MVM) برای بهبود سلامت و پیشگیری از بیماریها، مطالعات مشاهداتی بودهاند که افراد مصرفکننده مکملهای MVM را با کسانی که از این مکملها استفاده نمیکنند مقایسه کردهاند. مشکل اصلی این است که افرادی که رژیم غذایی و سبک زندگی سالمتری دارند، معمولاً بیشتر به مصرف مکملها تمایل دارند، بنابراین نسبت دادن فواید سلامتی خاص به مصرف مکملها، جدا از مزایای رفتارهای سالم، کار دشواری است. برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف MVM ممکن است فواید یا ضررهای احتمالی برای سلامت داشته باشد، اما تحقیقات دیگر هیچ تاثیری از آن مشاهده نکردهاند. در این مطالعات، شرکتکنندگان از انواع مختلفی از MVM استفاده کردهاند که ترکیبات و مقادیر متفاوتی از مواد مغذی را شامل میشدند.
– سرطان
در ادامه ی حقایق مهم درباره مولتیویتامینها برخی از کارشناسان بر این باورند که مصرف مولتیویتامینها (MVM) ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد یا نتایج سرطان را بهبود بخشد. این فرضیه مطرح شده است که ممکن است برخی از مواد مغذی موجود در MVM ها بتوانند فرایندهای سرطانزایی یا پیشرفت تومورها را مهار کنند. مطالعاتی که بر روی ارتباط بین MVM و سرطان انجام شدهاند، بهطور عمده مشاهداتی بودهاند. این تحقیقات به بررسی ارتباطات بین مصرف MVM و خطر کلی ابتلا به سرطان یا خطر انواع مختلف سرطانها (از جمله سرطان پستان، پروستات و کولون) پرداختهاند و همچنین به بررسی ارتباط آنها با مرگ و میر مرتبط با سرطان پرداختهاند.
در یک مطالعه بزرگ آیندهنگر دیگر، ارتباط بین مصرف مولتیویتامینها و مولتیویتامینهای معدنی و خطر ابتلا به سرطان بررسی شد. در این مطالعه، 489,640 مرد و زن با سنین 50 تا 71 سال به مدت 16 سال پیگیری شدند. مردان و زنانی که در ابتدای مطالعه گزارش دادند که روزانه بیش از یک دوز مولتیویتامین یا MVM مصرف میکنند، خطر ابتلا به سرطان کولون در آنها 18 درصد کمتر از گروه غیرمستهلك بود.
برخی از کارشناسان این فرضیه را مطرح کردهاند که مصرف مولتیویتامینها ممکن است باعث کاهش بروز بیماریهای قلبی-عروقی یا کاهش میزان مرگ و میر ناشی از این بیماریها شود. این احتمال مطرح شده است که برخی مواد مغذی موجود در این مکملها ممکن است فشار خون را کاهش دهند یا عملکرد عروق را تحت تاثیر قرار دهند. برای بررسی این موضوع، هم مطالعات مشاهداتی و هم کارآزماییهای بالینی به تحقیق در این زمینه پرداختهاند.
مکملهای غذایی در دوران بارداری بهطور معمول برای افزایش مصرف مواد مغذی، بهویژه مواد کلیدی مانند آهن و اسید فولیک، مصرف میشوند. برخی از کارشناسان بر این باورند که استفاده از مولتیویتامینها ممکن است شانس داشتن یک زایمان سالم را افزایش دهد.
یک متا-آنالیز مشابه از 13 کارآزمایی تصادفی کنترلشده بررسی کرد که آیا مصرف مولتیویتامینها توسط نوجوانان و جوانان باردار در سنین 10 تا 19 سال، که شامل چندین ماده مغذی است، نتایج بهتری در مقایسه با مصرف تنها آهن و اسید فولیک برای زایمان به همراه دارد یا خیر. این آزمایشها شامل 15,283 نوجوان و جوان باردار از کشورهای با درآمد پایین یا متوسط در آفریقا و آسیا بودند. نتایج نشان داد که مصرف باعث کاهش 13 درصدی احتمال وزن پایین هنگام تولد، کاهش 12 درصدی احتمال زایمان زودرس، و کاهش 14 درصدی احتمال کوچک بودن اندازه جنین نسبت به سن بارداری در مقایسه با مصرف تنها آهن و اسید فولیک شد.
ما در مقاله حقایق مهم درباره مولتیویتامینها سعی داشتیم تا مهمترین تاثیرات و فواید مکمل های مولتی ویتامین را برای شما مطرح کنیم و برای گردآوری این مطالب سعی برآن داشتیم تا معتبرترین رفرنس ها را بررسی کنیم تا حقایقی به دور از تبلیغات اغراق آمیز شرکت های تولید کننده مکمل های تغذیه ای و ورزشی را برای شما بازگو کنیم .